De PI-scholen

Een kleurrijke identiteit die de visie uitdraagt

PI-scholen Visitekaartje
Services

concept
ontwerp
visuele identiteit
webdesign
animatie
art direction

De PI-scholen bieden onderwijs aan kinderen die belemmerd worden door gedrag en/of psychiatrische problemen. De vijf samenwerkende scholen in de regio Amsterdam zetten het kind centraal, richten zich op ‘plezier in leren’, bieden onderwijs en zorg op één plek en werken volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De PI-scholen zijn een onderdeel van Levvel, specialisten voor jeugd en gezin.
De vraag

Hoe zorgen we ervoor dat onze visuele identiteit duidelijk maakt waar onze kracht ligt?

De ‘ringen’ verbeelden de centrale plek van het kind; onderwijs dat aansluit bij wat het kind nodig heeft, de wetenschappelijke inzichten en de uitstraling ‘leren is leuk!’. Zo geeft de visuele identiteit het inhoudelijke verhaal van De PI-scholen weer.

Concept

Samenwerking, veiligheid, dynamiek, rust en plezier; dat zijn dé bepalende begrippen voor de identiteit van de PI-scholen. We ontwikkelden een frisse en herkenbare visuele identiteit die deze begrippen in zich draagt. Niet alleen voor het centrale bestuur van de organisatie, maar ook voor de vijf scholen; elke school kreeg een eigen beeldmerk met bijpassend kleurenpalet.

De ‘ringen’ verbeelden de centrale plek van het kind; onderwijs dat aansluit bij wat het kind nodig heeft, de wetenschappelijke inzichten en de uitstraling ‘leren is leuk!’. Zo geeft de visuele identiteit het inhoudelijke verhaal van de PI-scholen weer.

Logo PI-scholen bestuur
Bestuur
Logo PI-school Professor Waterink Zuid
Professor Waterink Zuid
Logo PI-school Professor Waterink Noord
Professor Waterink Noord
Logo PI-school Professor Waterink West
Professor Waterink West
Logo PI-school De Pionier
De Pionier
Logo PI-school De Ster
De Ster
uitwerking

De nieuwe visuele identiteit vertaalden we in middelen zoals visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, templates, kaarten, uitnodigingen, presentatiemiddelen, rolbanieren, posters, schoolpublicaties, iconen, websites en animaties.

PI-scholen schoolgids en schoolplan
PI-scholen briefpapier en visitekaartjes
PI-scholen Visitekaartjes
PI-scholen Roll-up banner

Animatie: Ons verhaal in 30 seconden

Om het verhaal van de scholen op een laagdrempelige manier over het voetlicht te brengen, maakten we de animatie ‘Ons verhaal in 30 seconden’. In een vlotte animatie wordt de huidige onderwijsvisie van de PI-scholen bondig samengevat.

Elementen uit de visuele identiteit van de PI-scholen onderstrepen de kern van de visie. Een krachtige boodschap die de PI-scholen op veel verschillenden manieren kan gebruiken: op hun websites, social media accounts en bij interne en externe presentaties. Zo weet iedereen waar de PI-scholen voor staan.

PI-scholen Fotografie
PI-scholen Fotografie
PI-scholen Fotografie
PI-scholen Fotografie
PI-scholen Fotografie

Fotografie

Met aansprekende fotografie gaven we de PI-scholen een herkenbaar gezicht. Een uitgebreide serie foto’s van les-situaties in de scholen, vertelt het inhoudelijke verhaal van de PI-scholen, brengt de sfeer goed over en sluit aan bij de nieuwe visuele identiteit.

Website PI-scholen mobiel

Websites

We ontwikkelden een overzichtelijke one pager waarop de centrale onderwijsvisie en expertise van de PI-scholen centraal staat en de pay off ‘meer dan onderwijs’ duidelijk geladen wordt. Daarnaast worden hier vacatures en nieuwsberichten gedeeld. De vijf scholen hebben ieder ook een eigen website, waarop ze hun expertise tonen en hun jaarkalender delen.

Samen inhoudelijk sterk, met respect voor expertise en eigenheid; dat past bij De PI-scholen.

Resultaat

De PI-scholen brengen hun onderwijsvisie overtuigend over het voetlicht met een herkenbare en frisse visuele identiteit en een groot scala aan middelen. De vijf verschillende scholen horen hierin duidelijk bij elkaar, maar hebben ook een eigen identiteit binnen een geheel. Samen inhoudelijk sterk, met respect voor expertise en eigenheid; dat past bij de PI-scholen.

Opdrachtgevers over ons
Logo PI-scholen bestuur

Werken met Budelinc betekent dat je samen tot de beste oplossing komt.

René Hendriks

algemeen directeur PI-scholen

Samen met

Fotograaf Bram Budel.

Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op!