Changekitchen

Communicatie voor maximale wendbaarheid

Changekitchen website op mobiel
Services

concept en strategie
communicatieadvies
art direction
projectmanagement
(online) ontwerp
online en offline communicatiemiddelen
contentontwikkeling
illustratie
animatie
websites
online tools

Changekitchen helpt organisaties om beter, slimmer en flexibeler in te spelen op veranderingen om hen heen, waardoor ze blijvend betere resultaten halen. Samen met hun opdrachtgevers bouwen ze in aan transformatievermogen vanuit wendbaarheid, verbondenheid en bewustzijn. Cruciaal in elk traject: een heldere communicatie, project-campagnes en transformatie tools op maat. En natuurlijk een sterke communicatie over Changekitchen zélf. Budelinc is daarom de vaste communicatiepartner van Changekitchen.
De vraag

Ontwikkel een breed toepasbare visuele identiteit om Changekitchen helder te positioneren. Ondersteun ons met (visuele) communicatie om onze ontwikkeltrajecten bij opdrachtgevers succesvol te maken.

Bij elke opdracht geldt: ‘het doel de baas’. Daarbij past een no nonsense communicatie. Helder, to the point en positief.

Concept

Changekitchen heeft een heldere visie op organisatieontwikkeling. Bij elke opdracht geldt bovendien: ‘het doel de baas’. Daarbij past een no nonsense communicatie. Helder, to the point en positief. Met een krachtige visuele component en gericht op een brede doelgroep. Changekitchen werkt immers voor een breed scala aan opdrachtgevers; ondernemingen, maar ook non-profitorganisaties in gezondheidszorg, vervoer en openbaar bestuur.

We ontwikkelden daarom een visuele identiteit die doelgerichtheid en transparantie combineert met een kleine knipoog. Positiviteit voert de boventoon. De boodschap: veranderen is óók leuk, het biedt volop mogelijkheden en levert niet alleen organisaties maar ook hun mensen vaak veel op.

Changekitchen website op mobiel en tablet
uitwerking

De sterke inhoudelijke expertise van Changekitchen vormt de basis voor communicatie. We maakten een scala aan middelen die de visie en ervaring van het bedrijf onderstrepen; een website, een explanimatie, een online leeromgeving, een digitale nieuwsbrief en een Linkedin-campagne met expertise-artikelen die ook terugkomen op de website van het bedrijf.

Ook ontwikkelden we een grote reeks ‘on the job communicatietools’ die Changekitchen inzet bij hun opdrachten. Changekitchen is synoniem voor verandering; geen wens van hen is hetzelfde. We werken daarom in alle stappen nauw samen. En denken, analyseren, kijken en ontwerpen elk keer opnieuw, aansluitend op de vraag, de plannen, het doel en de groep die er bij betrokken is. Zodat het ook echt werkt.

Changekitchen website mobiel blog

Websites

Changekitchen richt zich op decision makers; mensen die met hun organisatie ergens heen willen en op zoek zijn naar een partij die ervaring heeft met succesvol transformeren. De website die we ontwikkelden, heeft daarom een inhoudelijke oriëntatie, gericht op kennisdeling. De expertisegebieden, diensten en tools van Changekitchen zijn helder geclusterd en in beeld gebracht, deels via heldere iconen. Met de tekst- en beeldredactie van prikkelende blogposts over specifieke vakkennis, zoals ‘de valkuilen en kansen van organisatieontwikkeling’, zorgen we voor een verdere versterking van de expertpositie van Changekitchen.

Om de expertise van Changekitchen op het gebied van training en coaching van zorgprofessionals goed in de markt te kunnen zetten, bouwden we een specifieke website: De Zustercoach. Deze heldere en dynamische onepager richt zich op een specifieke doelgroep: leidinggevenden in de zorg die de veerkracht van hun mensen willen bewaken.

Explanimatie

Changekitchen kijkt graag naar veranderprocessen vanuit het model van de ijsberg. Boven water is de ratio de baas. Maar het zijn juist de factoren ónder de oppervlakte – emoties, waarden, overtuigingen en angsten – die bepalen of een verandering slaagt. Wil je succesvol veranderen, dan is zicht krijgen op de boven- én onderstroom dus cruciaal.

Deze visie op veranderen maakten we inzichtelijk met een explanimatie. We schreven een script, maakten een storyboard en vertelden het verhaal in korte pakkende scenes. De waarden uit de visuele identiteit, positiviteit, helderheid en no nonsense, staan ook hier centraal, zowel in inhoud als in vorm. Het levert een laagdrempelige en aanstekelijke communicatietool op, die Changekitchen inzet bij een brede groep opdrachtgevers én samenwerkingspartners.

Changekitchen briefpapier en visitekaartjes
LinkedIn stroomschema voor Changekitchen
Changekitchen roll-up banner met tekst: Het doel is de baas

Changekitchen events

Niets leert je meer over je eigen denkbeelden, dan je te verdiepen in die van een ander. ‘Succesvol transformeren’ gaat dan ook vaak over het voeren van open gesprekken, over het delen van kennis, over anders durven kijken en daarvan willen leren. Als individu én als organisatie. Dat geldt ook zeker voor Changekitchen zelf. Daarom organiseren zij met grote regelmaat studiereizen, leiderschapsprogramma’s, inspiratie- en netwerksessies. Soms online, soms offline. Budelinc geeft communicatie-advies, schrijft teksten, bouwt en ontwerpt de platforms, websites, inschrijfmodules, digitale folders en andere middelen die deze events mogelijk maken.

Changekitchen open notitieboekje op een oranje achtergrond
Changekitchen powerpoint slides naast elkaar rondom een laptop scherm

Verandertools op maat

Het is vaak complexe materie, de organisatie-ontwikkelingen die de experts van Changekitchen realiseren voor hun opdrachtgevers. Helderheid is daarom cruciaal; in elk veranderkundig instrument, elke campagne of communicatiemiddel. Zodat iedereen die betrokken is bij een specifieke verandering, er met overtuiging ‘ja’ tegen kan zeggen. Budelinc ontwerpt daarom online en offline middelen op maat: digitale leeromgevingen, inventarisatietools, changegames, methodekaarten, stroomschema’s, visieboekjes, banners, illustraties, presentaties en campagnes. Hierdoor kan Changekitchen in elke veranderopdracht precies bieden wat nodig is.

De maatwerk tools voor specifieke veranderopdrachten, stellen Changekitchen in staat om gericht hun doelen te realiseren.

Resultaat

Changekitchen is in staat om hun specifieke aanpak in veranderprocessen helder te maken aan opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Door hun inhoudelijke communicatie en actieve kennisdeling, positioneren ze zichzelf niet alleen als expert op het gebied van organisatieontwikkeling maar ook als leergierige gesprekspartner. Dit ondersteunt hen in het leggen van nieuwe contacten. De middelen en tools die op maat worden gemaakt voor specifieke veranderopdrachten, stellen Changekitchen in staat om gericht hun doelen te realiseren, samen met hun opdrachtgevers.

Opdrachtgevers over ons
Changekitchen logo in witte cirkel

Kenmerkend voor Budelinc is dat iedereen die er werkt het werk heel graag heel goed wil doen en niet snel tevreden is.

Thijs Vink

Changekitchen

Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op!