RORO

Een podium voor kunst in de Rotterdamse buitenruimte

Alternatief persoon bekijkt de RORO website op haar laptop
Services

positionering en strategie
communicatieadvies
online ontwerp
contentontwikkeling
website

RORO brengt tijdelijke beeldende kunst in de buitenruimte van Rotterdam. Elk jaar maken drie Rotterdamse kunstenaars een werk dat twaalf maanden lang, 24/7 te zien is op drie verschillende locaties. Experiment en ontmoeting staan centraal in het uitgebreide programma van RORO; een breed publiek maakt kennis met de diversiteit van hedendaagse kunst en kunstenaars krijgen de kans nieuwe vormen en technieken te ontdekken.
De vraag

RORO is al vijf jaar actief als beeldende kunstorganisatie in Rotterdam. De organisatie kent een vaste schare fans die betrokken zijn bij de onthulling van elke serie nieuwe werken. RORO vroeg Budelinc om hen te helpen bij het zetten van een volgende stap: een overtuigende communicatie die alle aspecten van het programma belicht en een breed publiek bereikt, het hele jaar door.

Samen met de oprdachtgevers hebben we het verhaal van RORO ontleed en versterkt.

concept

RORO heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een partij die werkt vanuit een gedegen artistieke visie. Ze werpen zich op als doelbewuste curator en verbindende organisator, met een aansprekend inhoudelijk programma dat het hele jaar doorloopt. Alle reden dus, om RORO sterker op de kaart te zetten. Dat begint met een heldere boodschap.

Wat wil RORO bereiken en waarom? Waarin onderscheidt de organisatie zich? Wat is de toegevoegde waarde van de programmalijnen? Samen met de opdrachtgevers hebben we het verhaal van RORO ontleed en versterkt. Het resultaat: een overtuigende elevator pitch die inhoudelijk past als een jas. Met een call to action in de tagline en hashtags om RORO duidelijk te positioneren.

uitwerking

We maakten een concreet communicatieplan voor een brede doelgroep van kunstliefhebbers, schoolkinderen, wijkbewoners en kunstenaars. De kanalen en de middelen die RORO nu al inzet, zijn aangevuld met een stevige social media component.

RORO website op mobiel

Vernieuwing van de website
Kunst nodigt uit tot kijken, tot zíen, tot beleven. Dat gevoel, hebben we terug laten komen in de nieuwe website van RORO. Een heldere website, met meer dynamiek, meer leven, meer beeld en vooral: meer kunst!

Het actuele programma van RORO staat centraal. Workshops, pitches, speeddates met kunstenaars, borrels en de route die je 24/7 van werk naar werk leidt. Maar vooral: de kunstwerken zelf, met achtergrondinformatie over de maker, materiaalkeuze en het maakproces. Ook geeft de site informatie over de organisatie, een automatische Instagram-feed en uitgebreide info over eerdere edities. Met de professionele en frisse uitstraling die past bij de ambities van RORO.

RORO instagram post op mobiel
RORO instagram overzicht op mobiel

Social media
RORO heeft het hele jaar door een mooi programma van verdiepende activiteiten rond de drie werken ‘on show’. En mooie kans om de verbinding met de doelgroep te verstevigen. We maakten een content kalender voor social media die aansluit op de positionering, inhoudelijke lijnen en programmadynamiek van RORO. De content kent verschillende functies zoals informeren, enthousiasmeren, uitnodigen en bevragen, en volgt de inhoudelijke lijnen gedurende het hele jaar. Elke inhoudelijke lijn kreeg een eigen template. En die ruimte laat voor ‘wat er ontstaat’. Die dynamiek past bij het wezen van RORO.

Opdrachtgevers over ons
RORO logo in witte cirkel

Heel knap dat alle woorden fantastisch samenvallen in een grafisch geheel. Alles komt hierdoor bij elkaar. We kunnen nu heel gemakkelijk deze stijl doorzetten op andere kanalen. RORO staat als een huis nu en we beseffen heel goed dat dit echt hele grote belangrijke stappen waren. We hebben zin om vooruit te kijken en er broeden weer allerlei nieuwe ideeën.

Jacqueline Fuijkschot

Organisator

Resultaat

RORO heeft zichzelf met overtuiging kunnen neerzetten als een professionele Rotterdamse kunstorganisatie. De website geeft ruim baan aan de werken die ‘on show’ zijn, maar biedt ook een blijvend podium voor kunstwerken en werkprocessen uit eerdere edities. De contentkalender voor social media zorgt ervoor dat de organisatie eenvoudig berichten kan delen, die inhoudelijk inhaken op alle lopende programmalijnen gedurende het seizoen. Dit levert een herkenbare en constante feed, die niet wegzakt tussen de evenementen, die het publiek nieuwsgierig houdt en hen oproept om mee te doen.

Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op!