De Bascule

Films met impact

De Bascule film op laptop scherm
Services

communicatieadvies
art direction
film
ontwerp

De Bascule helpt kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen in lastige situaties weer op weg. Met complexe en vaak meervoudige psychiatrische problemen. De Bascule biedt opvoedondersteuning, specialistische jeugdhulp en complexe psychiatrische zorg. Zodat kinderen en jongeren met een stevige basis de toekomst tegemoet kunnen.
De vraag

Psychiatrische klachten herken je niet altijd meteen en niet elke stoornis geeft overlast. Soms is gedrag juist wél opvallend. Hoe maak je aan verschillende doelgroepen duidelijk wat je voor hen kan betekenen en dat ze bij zorgen over een jongere altijd bij hen terecht kunnen? De Bascule vroeg ons om advies om die boodschap te delen.

Niet direct focussen op het probleem, maar zoeken naar achterliggende oorzaken. En van daaruit werken aan een oplossing.

Concept

Niets is wat het lijkt, in het werk van De Bascule. Meestal is het nodig om voorbij de oppervlakte te kijken. Om niet direct te focussen op het probleem, maar te zoeken naar achterliggende oorzaken. En van daaruit te werken aan een oplossing. Die typerende werkwijze vormt de basis voor het communicatie-concept voor De Bascule.

De Bascule film still
uitwerking

We maakten drie films waarin de verhalen van Kerem, Sven, Milan en Ayla centraal staan. We laten zien dat ook in deze verhalen, niets is wat het lijkt. En hoe De Bascule verder kijkt. Waaróm zit die uitvaller thuis? Gaat het om een opstandige tiener of een onveilige gezinssituatie? Gaat het om zelfstandige keuzes of is er sprake van sociale dwang? De boodschap van elke film: je kunt voor élke vraag terecht bij De Bascule.

Goed samenwerken binnen de jeugdzorg begint met begrijpen welke veranderingen er zijn binnen de sector en wie welke rol speelt. Om samenwerkingspartners te informeren over de rol en meerwaarde van de Bascule, maakten we een overzichtelijke proceskaart en een informatiebrochure.

De Bascule film still
De Bascule film still

De films gaven een enorme boost aan het zelfvertrouwen van het personeel in een tijd van bezuinigingen.

Resultaat

De films laten duidelijk zien wat de aanpak van De Bascule is en hoe belangrijk het is om voorbij de oppervlakte te kijken. Met deze films, won Budelinc de prestigieuze Zilveren Dolfijn op het Corporate Media & Film Festival in Cannes. Daar zijn we natuurlijk heel trots op.

Maar nog trotser, zijn we op wat de films voor onze opdrachtgever betekenden: de films gaven een enorme boost aan het zelfvertrouwen van het personeel in een tijd van bezuinigingen. “Nu weten we weer precies waarom we dit werk doen. Heel bijzonder hoe de personages precies de juiste snaar weten te raken; een voltreffer” was een van de reacties binnen de organisatie zelf. Maar ook naar buiten toe, in gesprekken met nieuwe financiers, dienden de films als een belangrijk instrument om de werking van de jeugdpsychiatrie en de complexiteit van de doelgroep in een juist perspectief te zetten.

Opdrachtgevers over ons
De Bascule logo in witte cirkel

Samenwerken met Budelinc betekent werken met enthousiaste en deskundige mensen. Een fijn bureau om mee te werken met mooie resultaten, verfrissende ideeën en praktische oplossingen.

Clara Vollaard

Hoofd communicatie De Bascule

De Bascule Cannes foto Tim en Jasper
De Bascule Cannes foto Tim en Jasper

Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op!