Elok Meubelmakerij

Zorgvrije communicatie­middelen voor maatwerk­specialist

De Elok website, zichtbaar op een apple laptop die bovenop een design tafel staat.
Services

communicatieadvies
webdesign
ontwerp offline middelen

Al meer dan 25 jaar ontwerpt en maakt het Elok Meubelmakerij tafels, kasten en andere meubels op maat. Ambachtelijk maatwerk, met een uitgesproken gevoel voor verfijning. In de ontwerpen van Elok, komen schoonheid, functionaliteit en kwaliteit samen. De drijvende kracht achter Elok Meubelmakerij is Marcus Booisma. Met veel plezier en toewijding maakt hij meubels voor particulieren, bedrijven en architectenbureaus in het hele land. Alle ontwerpen worden door een klein team uitgevoerd in de eigen werkplaats in de Rotterdamse Hofbogen.
De vraag

De focus van het team van Elok ligt op het maken van perfecte maatwerkmeubels. Zoals bij veel ondernemingen, schiet het up to date houden van de website en andere middelen, er soms bij in. Hun vraag was dan ook: “Denk mee over slimme bedrijfscommunicatie, die ons weinig extra tijd kost. En geef onze website een flinke update.”

Communicatie waarin twee USP’s centraal staan: kwaliteitsmeubels op maat en de eigen werkplaats.

concept

Met deze hands-on vraag gingen we aan de slag. We kozen voor communicatie waarin de twee belangrijkste USP’s van Elok centraal staan: kwaliteitsmeubels op maat en de eigen werkplaats. Deze twee pijlers werkten we uit in carefree middelen, in een stijl die bij Elok past: hedendaags, modern, recht door zee.

uitwerking
Elok meubelmakerij logo

Update huisstijl

Het bestaande logo kreeg een style update: een aanpassing van de huisstijlkleur, toevoeging van een subtiele steunkleur en andere verhouding tussen beeldmerk en typografie. Het levert een breed toepasbare visuele identiteit met een hedendaags karakter. Een volwassen uitstraling die aansluit bij de kwaliteit en verfijning van de Elok-meubels.

Laptop tablet en mobiel waarop de website van elok.nl te zien is.

Nieuwe website

We ontwierpen en bouwden een nieuwe website met een strak, minimalistisch grid. Een overzichtelijke one pager, met een centrale image gallery die direct laadt vanuit Instagram. Zo kan het team van Elok eenvoudig updates geven over het ontwerp- en maakproces van de meubels. Ook alle informatie over de diensten en werkwijze van Elok is snel te vinden, zonder doorclicks. Helder, to the point en laag in onderhoud.

Elok Meubelmakerij signing op het raam
Elok Meubelmakerij signing huisnummer 108 op het raam
Elok Meubelmakerij signing ingang op het raam van de deur

Aanvullende middelen

Daarnaast ontwikkelden we aanvullende middelen als een brandmerk voor de meubels, een raambestickering voor de werkplaats en een gif om het 25-jarig bestaan te markeren op social media. De werkplaats van Elok is gevestigd in de Rotterdamse Hofbogen, het langste industriële monument van Nederland. Om deze bijzondere locatie te benadrukken, kregen de ramen een veertien meter brede bestickering, met het logo en een geometrisch patroon dat verwijst naar de hoogwaardige houtbewerkings-skills van Elok.

Elok 25 jaar gif

Met de nieuwe visuele identiteit, de nieuwe website en de aanvullende middelen weet Elok Meubelmakerij zich te presenteren als specialist in het leveren van maatwerk en kwaliteit.

Resultaat

Met de nieuwe visuele identiteit, de nieuwe website en de aanvullende middelen weet Elok Meubelmakerij zich te presenteren als specialist in het leveren van maatwerk en kwaliteit. De website heeft een hedendaags en helder karakter gekregen, dat goed aansluit bij het dna van Elok. De Instagramfeed, zorgt voor actuele en dynamische content op de website, zonder dat dit extra aandacht vraagt. Zo kan Elok zich blijven concentreren op hun expertise: prachtige maatwerkmeubels maken.

Opdrachtgevers over ons
Elok beeldmerk in een witte cirkel.

Ik vond het heel fijn om een spiegel voorgehouden te krijgen door Budelinc. Ze vormen een fijne sparring partner om de werking van de website in kaart te brengen en boden veel kennis en adviezen om mijn bedrijf goed in de markt te zetten.

Marcus Booisma

Elok Meubelmakerij

Samen met

Studio Hands-On, raambestickering.

Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op!