Deelstof

Stof tot nadenken voor alle medewerkers

Deelstof app artikel over verhalen uit de moestuin
Services

productontwikkeling
maatwerk app development
online leeromgeving
ontwerp

De vraag

Hoe zorgen we ervoor dat onze organisatie niet geregeerd wordt door de waan van de dag? Dat er ook aandacht blijft bestaan voor kwaliteit en verdieping? Hoe nemen we onze medewerkers mee in actuele thema’s in ons vakgebied of binnen onze eigen organisatie? Hoe delen we interessante artikelen of podcasts met elkaar, zodat iedereen betrokken en geïnspireerd blijft? Het zijn vragen waarvoor organisaties regelmatig bij ons aankloppen.

Mensen inspireren en hen actief betrekken bij actuele ontwikkelen binnen en buiten de organisatie, zijn belangrijke kenmerken van moderne en succesvolle organisaties.

concept

Heel begrijpelijk. De tijd dat interne communicatie bestond uit een printje in de bedrijfskantine ligt ver achter ons. Mensen inspireren en hen actief betrekken bij actuele ontwikkelen binnen en buiten de organisatie, zijn belangrijke kenmerken van moderne en succesvolle organisaties. Daarom ontwikkelden we voor hen een medewerkers-app die dit mogelijk maakt: Deelstof.

uitwerking

We bouwende de Deelstof-app als een online inspiratieplatform dat een brede doelgroep aanspreekt. Laagdrempelig, overzichtelijk en met een frisse, hedendaagse uitstraling. De primaire gebruikers zijn beleidsmedewerkers, communicatieprofessionals en HR afdelingen. Zij kunnen verschillende soorten content  eenvoudig delen met de organisatie, al dan niet als onderdeel van een grotere online tool: opinieartikelen, inspirerende interviews, vakpublicaties, podcasts en video’s.

Het kan gaan om content die door de eigen organisatie is gemaakt, maar vooral ook om externe artikelen, podcasts en video’s . Via hun smartphone hebben alle medewerkers de online verdieping altijd bij de hand. Ze kunnen daarbij de feed taggen en afstemmen op hun eigen professionele interesse. Zo blijft iedereen maximaal aangehaakt bij wat er speelt in de organisatie én in de rest van de wereld.

Lecso app artikel - Een krengetje mag er ook zijn bij Juf Kiet
Lecso app schermen overzicht en een uitgelicht artikel
Deelstof app schermen overzicht en een uitgelicht artikel

Deelstof motiveert, inspireert en geeft stof tot nadenken.

Resultaat

We implementeerden de app in verschillende organisaties. Deze zijn er in geslaagd hun mensen actief te betrekken bij wat er speelt in hun organisatie en daarbuiten. Medewerkers zijn goed op de hoogte en delen de laatste ontwikkelingen in het werkveld met elkaar.

Bovendien zijn ze beter in staat, om met een analytische, toekomstgerichte blik naar de organisatie en het werkveld te kijken. Dit levert niet alleen meer inspiratie en betere oplossingen op de werkvloer, maar ook een groter bewustzijn van de koers van de organisatie. Deelstof motiveert, inspireert en geeft stof tot nadenken.

Deelstof icoon - kijk
Deelstof icoon - lees
Deelstof icoon - luister
Deelstof logo liggend
Wat er speelt in het werkveld delen met je achterban
Deelstof logo staand
Tekst Stof tot nadenken
Samen met

Appontwikkelaars Impart en VDL Solutions.

Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op!